(Фото) Eве еден од пицајзлите импутирани во МВР на Мартин Протуѓер: Полициски генерал Јордан Ламановски!

0
3046

jordanlamanovski1

Еве што ни пиша еден наш читател за овој:

Овој Ламаноски што Љупчо Радникот го праќа да му работи на терен во Охрид во време на СДСМ беше со чин Генерал и работно место нацалник на централни полициски служби едно од 5 најмоќни во МВР, веднаш после директорот на БЈБ под него беа сите сектори во Македонија организиран криминал специјална единица ЕБР посебни единици И цела оператива е од тоа губи СДСМ, поради вакви.

Разговор помеѓу Мартин Протугер и Љупчо Тодоровски (Радник)

ЉТ: Ало.

МП: Ало, Љупчо шо праиш?

ЉТ: Добро еве.

МП: Добар си?

ЉТ: Добар супер. Шо праиш ти?

МП: Добро, добро у Охрид исправаме криви дрини. Види, двајца ни требаат многу во Охрид, на место каде што имаме добар резултат, а со нивна помош ќе напраиме уште подобар и ќе ни покрие некаде каде што послабо може да помине, знаеш.

ЉТ: Добро.

МП: Овој Ламаноски…

ЉТ: Добро.

МП: И Гоце Џуклески.

ЉТ: У, одма ќе ги пратам, ама Гоце Џуклески е професор, ќе му кажам за утре и задутре да не биде на школо, да дојде таму.

МП: Да, во Лескоец да поминат, они се од таму.

ЉТ: А да ти се јават?

МП: Е да ми се јават дај им го бројот, да.

ЉТ: Кога ќе дојдат утре ќе ти се јават.

МП: Еј да ми се јават на мене ја ќе идам со нив ќе им кажам кај да поминат.

Разговор меѓу Љупчо Тодоровски (Радник) и Мартин Протугер

ЉТ: Aло

МП: Ало

ЉТ: Еј Мартин

МП:Љупчо се слушнав, овај Добре ми се јави.

ЉТ Сега… утре ќе ти се јават и овие кога ќе пристигнат.

МП :Супер супер,одлично

ЉТ:Џуклески професоров …е сега слушај абе Размовски ми е тамо, да му кажам…

МП: Размоски е веќе тука оди на врата со Бакрач

ЉТ: Готовооо…

МП :Супер е да,да!

ЉТ: Тој,тој ги знае сите таму.Он шипците ќе ги собере,турците и циганите.

МП: Добро,добро готово.

ЉТ:Е така шо треба јавувај ми се

МП:Важи важи,чао.