(ФОТО) Штипјани продолжија во „шарен стил“ низ улиците на градот

0
389

Штипјани денешниот протест го започнаа пред седиштето на Основниот и Апелациониот Суд, а го продолжија со марш низ центaрот на градот.

Штипјани го изразија своето незадоволство од самоволието и криминалите на централната и локалната власт.

Пред граѓаните се обрати активистот Горан Трајков, кој укажа на скапите и лоши проекти на локалната самоуправа, но и на потребата од исполнување на основните услови за одржување фер и демократски избори.

13166126_10208540177757891_2295327574917999211_n-670x893 13151898_10208540175557836_7897554840843274057_n-670x503 13174211_10208540175597837_7788879947939886792_n-670x503