(ФОТО) ШОКАНТНИ БРОЈКИ кои куртоните ги премолчуваат: 43.2% од граѓаните на Македонија се сиромашни или социјално исклучени!

0
424

43.2% од граѓаните на Македонија се сиромашни или социјално исклучени, а 35.7% сериозно материјално обесправени. Повеќе информации и бројки за сиромаштијата во земјава, на следниот Инфографикон визуелизиран од Finance Think.