(ФОТО) ШАРМ ДИПЛОМАТИЈАТА ВО АКЦИЈА : НИКОЛА ДИМИТРОВ ЈА ПРЕЧЕКА ФЕДЕРИКА МОГЕРИНИ СО БУКЕТ ЦВЕЌЕ!

0
1681

Федерика Могерини:

“На 30-ти септември кога ќе одите да гласате, запаметете, вие сте тие што ги имаат клучевите за вашата иднина. Излезете гласајте, немојте да молчите, клучевите се кај вас и немојте да ја пропуштите ова историска можност, бидејќи вие сте одговорни за вашата иднина. Кога ќе се разбудите на први октомври, после референдумот, да бидете свесни дека сте направиле избор за вашите деца и за вашата иднина.

Вратите на ЕУ остануваат отворени за Македонија. Само заедно со ЕУ може да се постигне многу за безбедноста, стабилноста и просперитетот на Македонија и на регионот.”

Фејсбук статус на министерот за надворешни работи, Никола Димитров.