(ФОТО) Фотка која ги одбележа вчерашните протести на Шарената револуција, припадник на ЕБР преврзува повреден новинар

0
1319

На вчерашните протести на Шарената револуција се случи инцидент помеѓу демонстрантите и припадниите на МВР од ЕБР кои застанаа во одбрана на споменикот од Прометеј кој демонстрантите сакаа да го рушат. Во меѓувреме беше повреден новинар кој припадник на ЕБР му направи преврска на лице место од настанот, доказ дека сеуште има луѓе во оваа вукојебина наречена Македонија.

13495440_989092324542570_5457616987888106533_o

Фото : Џабир Дерала