(ФОТО) Унијата на жени на ДПМНЕ преку СМС ги мобилизира своите членови за контра-протестите на гомната од ГДОМ

0
472

Вчера ГДОМ-ците повторно организираат контра- протести. Наводно собирањето е спонтано, но испратените СМС пораки, јасно покажуваат дека зад ова стои партијата ВМРО-ДПМНЕ.

Организацијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ за Центар, ги повикува женките-членки во 18 и 30 да донесат ист број како и вчера(се мисли на средата) пред Тутунскиот комбинат.

„Ве молам секоја со своите жени да биде на едно место, до мене, држете ги жените и директорките со жени до вас. Сто пати ви кажав не бројат. Ве молам сватете ја сериозно работава, за Македонија се работи“, стои во пораката.