(ФОТО) Собранието се распушти – ИЗБОРИ НА 11-ТИ ДЕКЕМВРИ!

0
797

Собранието на Република Македонија попладнево ја донесе одлуката за распуштање на Парламентот. За одлуката гласаа 110 пратеници. Немаше против и воздржан.

Собранието претходно денеска го донесе Буџетот за 2017 година, со што се создаде услов за распуштање на овој пратенички состав.