(ФОТО) Скулптурите испаднаа поголеми па ја „скастрија“ фасадата

0
965

Скулптурите кои беа поставени како дел од новата барокна фасада на објектот „Сити Галери“, односно поранешна Стоковна куќа на плоштад Македонија, испаднале повисоки од планираното, па на местата каде што беа поставувани беше „скастрена“ фасадата од стиропор – објави Фокус.

Инаку, новите скулптури најверојатно требало да потсетуваат на таканаречените каријатиди, односно скулптура во форма на жена, која во архитектурата се користела како столб. Само што поставените каријатиди „глумат“ столбови – додава весникот.

sss-620x444