(ФОТО) Скриените камери на Чавков не спијаат и во Прилеп, лице вработено во МВР ги снима демонстрантите на ,,Шарена револуција”.

0
896

На денешниот протест на Шарената револуција во Прилеп нашата редакција забележа полицаец во цивилна облека кој стоеше покрај кордонот на полицијата и покрај демонстрантите  како да се дел од нив, и притоа ги снимаше оние кои на асфалтот ја испишаа пораката ,,КАЈ ВИ Е ХИЛТАТА” пред старата општинска зграда во Прилеп.

Ова не е прв случај полицајци да бидат инфилтрирани меѓу граѓаните кои протестираат, а веќе двајца припадници на полицијата во цивилка кои ги снимаа демонстрантите беа регистрирани од Фокус.