(ФОТО) СКАНДАЛИ СО ОГРОМЕН РАЗМЕР ГО ТРЕСАТ МАШИНСКИОТ ФАКУЛТЕТ, СМРДИ НА ДОЛГОТО РАЧЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ : Лични податоци на 4.739 студенти почнаа да се шират по мејлови

0
955

Лични податоци на 4.793 студенти од Машинскиот и други државни и приватни факултети се испратени на електронските пошти на стотина студенти од Машински факултет (УКИМ), преку неговите официјални мејлови, пренесува Радио МОФ.

Дата базата содржи број на индекс, адреса на живеење, град, телефонски број, мејл и лозинка за мејлот, што е спротивно на Законот за лични податоци.

Целата сторија ОВДЕ