(ФОТО) Сашо Мијалков и Грујо го отворија својот хотел на сред плоштад: Еве каде завршија милионите украдени од провизии и од пљачка на буџетот!

0
11686

Мојот одличен другар Сашо Мијалков не е сопственик на овој хотел. Сите шпекулации за тоа кој е сопственик не се точни – рече Александар Ивановски, генералниот директор на „Дивелоп груп“ кој е и главен инвеститор.

Сите преплатени тендери сите провизии сета пљачка им даде сила на братучедите преку трети лица да купуваат цели банки, фарми, големи компании а и да си градат хотели и во Скопје и во Охрид. Се зборува дека имаат и апартмани и хотели во Прага и Монако.

Дел од парите инвестираа и во ВМРО ДПМНЕ па таа партија сега располага со имот од 50 милиона евра а годишно плаќаат и по 3 милиона евра за ПР услуги а американски и европски лоби фирми. Си отворија и свои телевизии и портали итн итн…

Линк од настанот ОВДЕ.