(ФОТО) РЕЖИМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ НЕ ШТЕДАТ НАРОДНИ ПАРИ, ДИРЕКТОР НА ДРЖАВНА ИНСТИТУЦИЈА ,,СВИТКА” ЕДНА ПРОСЕЧНА МАКЕДОНСКА ПЛАТА НА ЕДЕН РУЧЕК ВО ПОЗНАТ СКОПСКИ РЕСТОРАН

0
489

Во еден познат скопски ресторан секојдневен муштерија директор во една државна институција посетува еден познат скопски ресторан за кој од таму велат дека овој токмак секој ден троши и плаќа со државни пари од државната картица која ја има на располагање. На прв поглед можеби е се тоа нормална сума доколку се работи за свој џеб и свои пари, но кога народните пари се прават партал по меани и кафаани јавноста има право да ја знае вистината бидејќи овие копуци очигледно не јаделе како во старо време леб потопен со вода и буковска сол. Еве како тоа изгледа кога режимски директор ждере со народни пари :

rezimski direktor