ФОТО: Редици пред бензиските во Грција

0
543

venzinad-540x385

Втор ден не стивнуваат гужвите пред банкоматите во соседна Грција. Народната банка на Грција извести дека од вкупно 5.449 банкомати во земјата, во последните 24 часа испразнети се 2.191 банкомати, кои во следните денови ќе бидат надополнети со одредена сума на пари. Освен пред банкоматите, гужви започнаа и пред бензинските пумпи. Грчките медиуми јавуваат дека граѓаните стравуваат од поскапување на горивата, па сакаат да се обезбедат на време.