(ФОТО) Охрид: Лежалки има само за туристи од Белгија и Холандија

0
1542

11872726_10207519335556731_1641027702_n1-528x320

На плажата на еден од охридските хотели е поставена табла со која се предупредуваат сите посетители дека лежалките се резервирани исклучиво за туристи од Холандија и од Белгија.

11872726_10207519335556731_1641027702_n

Фотографијата ни ја испрати читател, револтиран од ваквиот дискриминаторски однос кон домашните туристи во Охрид.

Останува нејасно што ќе се случи ако на лежалка посака да се сонча некој турист од Франција, од Данска, или пак од некоја друга држава.

Извор : А1он