(ФОТО) Обоени ви се деновите – порака од Шарената револуција на улицата пред владата

0
1506

Шарената револуција и денеска иако е викенд, на масовен протест.

Демонстрантите од пред СЈО се упатија кон Владата, каде во моментов „се чаталат“, односно ја гаѓаат со боја со помош на катапулти.

„Вие кривични, ние похрабри“. Тоа е главниот транспарент, односно пораката од денешниот протест на Шарената револуција.

Демонстрантите оставија испишана порака и на улицата пред владата каде напишаа „Обоени ви се деновите“.

13393215_10156934214540368_1115482398_n CkH7PTyW0AAo3vJ CkH8A0NWsAA8NzR CkH9oRmUoAEUI0D 13348762_10156934217015368_1684373390_n CkH8sPbWkAY8OfE