(ФОТО) Народен собир во с.Герман, СДСМ меѓу граѓаните на општина Ранковце

0
615

SDSM_Makvei_1

Денеска во с. Герман, општина Ранковце, со голем народен собир беше одбележан православниот празник седумтемина Макавеи или познат меѓу граѓаните како Макавеj, којшто традиционално се одржува во атарот на ова населено место.

На народниот собор, во организација на општина Ранковце, присуствуваа голем број на граѓани од целиот североисточен регион.

На овој настан присуствуваа и генералниот секретар на СДСМ, Оливер Спасовски и членот на Извршиот одбор на партијата Љупчо Николовски.

SDSM_Makvei_5 SDSM_Makvei_2 SDSM_Makvei_3 SDSM_Makvei_4