(ФОТО) Министерке Царовска, знаете ли дека во прилепскиот дом за стари и изнемоштени лица ,,Киро Крстески – Платник” ИМАТЕ ДИРЕКТОРКА РАСИСТ!?!?

0
2088

Директорката на домот за стари и изнемоштени лица, Ирена Стерјоска – Локвенец на својот фејсбук профил споделува содржини со расистичка содржина кон Хојт Ји.

На самиот наслов на порталот на Наталија Ивчева ,,Инфомакс” е ставен акцентот на бојата на кожата на американскиот тешкаш.

Против директорката на домот за стари и изнемоштени лица во Прилеп ,,Киро Крстески – Платник, Ирена Стерјоска – Локвенец пред извесен период е поднесена кривична пријава од страна на четворица вработени во домот и тоа за мобинг и за проектот ,,Народна Кујна”  кој што проект го раководеа поранешниот министер за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески.

20645939_1509123979108143_318915708_n