(ФОТО) МЕГА МЕГА МЕГА БОМБА : Сеад Кочан го изнесува целиот имот надвор од земјата за да спаси што може – камиони , багери на ,,Трансмет” забележани како се изнесуваат на граничниот премин кон Бугарија, Деве Баир!

0
5324
Притворот на Кочан беше определен во истрагата на СЈО со кодно име „Труст“ против правните лица „Трансмет“, „Силекс неметали“ и „ВАТО“ за фалсификувани документи за учество на тендер на АД Електрани на Македонија (ЕЛЕМ). Според наодите на СЈО, ЕЛЕМ им овозможил на конзорциумот од овие три фирми да остварат имотна корист од над 17 милиони евра.
Станува збор за јавна набавка за ископ на јаловина во рудникот Суводол во ноември 2011. Судот побара притвот и против второосомничениот Василије Авировиќ, но нему судот му забрани да одржува контакти или врски со определени лица и мерка забрана за преземање определни работни активности кои се поврзани со кривичното дело.

17888293_2263061867252892_550936836_n b99a80319a14f1609da19718db77c219_L

Превземено од Центар Њуз