(ФОТО) Лифтот во реновираниот дел на студентскиот дом „Гоце Делчев“, со кој се фалеше режимот на Грујо, згмечи рака на студентка

0
367

Студентка завршила со скршена рака поради нефункционалноста на лифтот во реновираниот дел на студентскиот дом „Гоце Делчев“, со кој власта се фалеше минатата година, објави А1он.

Според информациите до кои дојде А1он, инцидентот се случил кога раката на студентката се заглавила во просторот помеѓу лифтот и надворешната врата, простор кој што треба да биде заштитен со безбедносна врата, но таа во студентскиот дом не работи. Студентката била хоспитализирана и се здобила со скршеница на раката.

Повеќе детали ОВДЕ