(ФОТО) Колективна лоботомија – Упатство и пракса како да станеш и останеш покорен, послушен, куртонизиран медокритет.

0
605

Една слика, илјада зборови.

14182423_1006239696162951_1448068101_n

Поубава слика за менталитетот на Македонецот од оваа нема. Послушност, манипулција, без-кичмењаци, полтронство, тоталитаризам, државно образование, дно-дна, медиокритети, маленкост, траги-комедија, деградација, славољубие, злоупотреба на деца, манифестација на моќ, непреавда, агитација, манипулација, демагогија, патологија, патократија, деструктивност…

Утренска гимнаста на просечното македонче.

Утринско перење на мозок.

Колективна лоботомија.
Упатство и пракса како да станеш и останеш покорен, послушен, медокритет.
Тажна и ефтина слика.

Хелена Роза
фејсбук статус