(фото) Карта на алкохоличари: Кој најмногу пие во Европа?

0
989

Јакуб Мариан направил карта на која прикажал колку луѓето во Европа конзумираат алкохолни пијалоци. Откако ќе ја погледнете картата ќе ви биде јасно дека некои земји повеќе преферираат вино во однос на пиво и обратно.

Според конзумацијата на пиво Македонија на картата е означена на 31-то место во Европа.

1

Некои змеји се посветли во однос на други, но тоа не значи дека луѓето во тие земји помалку конзумираат алкохол, туку дека помалку конзумираат вино или пиво.

Според пиењето вино Македонците котираат на 21-то место, но со оглед дека сме земја каде виновата лоза е успешна и имаме квалитетни вина, оваа информација е очекувана.

2