(ФОТО) И ОБРАЗОВАНИЕТО ОТИДЕ У КУРАЦ ПА ЛЕВО, СМС разговор помеѓу професори во средно училиште : Ќе има инспекциja… Не кажувај на комуњарите!

0
842

inspekcija1

Цивил објави преписка помеѓу професори на едно скопско средно училиште.

-Од оваа комуникација дознаваме дека се подготвуваат инспекции во средните училишта кои, во случајов, треба да утврдат дали професорите ставаат оценки во е-дневникот. Исто така, дознаваме дека информации од овој вид протекуваат од инспекторатот до дел од наставниот кадар кој треба да биде „изненаден“. Но, оваа комуникација ни зборува и за поделеноста во наставниот кадар. „Не кажувај на комуњарите“, се вели на крајот од оваа комуникација – пишува Цивил.