(ФОТО) И Македонците во Канбера излегоа на улица да протестираат против аболицијата на криминалната тајфа на Грујо

0
395

Македонци во Канбера протестираа поради политичката аболиција на претседателот Ѓорге Иванов. По завршување на протестот тие му  врачија протесно писмо на македонскиот амбасадор во кое се содржани нивните барања.

„Повлекување на одлуката за аболиција на сите оние за кои се води истрага и е покренато обвинение од страна на Специјалното јавно обвинителство , oставка на Ѓорги Иванов поради грубо прекршување на Уставот и законите, преодна влада на национален спас од најмалку од две години која ќе обезбеди услови за демократски избори вклучувајки го пописот на населението, пововлекување на одлуката за избори на 5 Јуни и прочистен Избирачки список, независни медиуми, департизирани државни институции, судство, образование“, бараат Македонци од Австралија.

канбера 2