(Фото) : Излези и гласај за ГТЦ

0
647

Izlezi-za-GTC-1-640x320

На осум штанда во централното градско подрачје денеска, во чест на големиот христијански празник – Велигден беа делени велигденски јајца, на кои имаше налепници “Излези и гласај за ГТЦ“.

Граѓаните беа информирани за референдумот, кој што ќе се одржи на 26-ти април. Со заокружување ЗА или ПРОТИВ се одговара на референдумското прашање “Дали сте за задржување на автентичниот изглед на ГТЦ“.

Граѓаните ќе можат да гласаат на истите избирачки места на кои што гласаат за парламентарни, локални и претседателски избори.

Избирачките места ќе бидат отворенио од 07:00 – 19:00 часот.

Izlezi-za-GTC-2 Izlezi-za-GTC-4 Izlezi-za-GTC-6 Izlezi-za-GTC-7 Izlezi-za-GTC-9