(Фото) Зоран Заев ја посети црквата во изградба во Струмица, Пресвета Богородица, храм кој ќе биде најголем соборен храм на Балканот кога ќе се изгради

0
1975

Од повеќето празници посветени на Пресвета Богородица овој е еден од најзначајните. Затоа народот овој празник го нарекува уште и Голема Богородица.
Инаку, самиот збор успение значи заспивање; поинаку кажано, не се слави смртта, туку вознесувањето на Богородица во небесните живеалишта. Се слави нејзиното заспивање.
По повод овој голем празник претседателот на СДСМ и актуелен градоначалник на општина Струмица, Зоран Заев го посети храмот во изградба во Струмиц кој го носи името на Пресвета Богородица.

11890418_1060151667329701_7842372237594212826_o 11872292_1060150673996467_4597051562224074506_o 11895000_1060150807329787_2811902816996829463_o 11879024_1060150880663113_2287151255990726131_o 11892280_1060150947329773_598015858948689337_o 11952956_1060151603996374_1833486933633713916_o