(Фото) Затвореници во Прилеп со порака до потенцијалниот „цимер“: Грујо, ние никогаш нема да ти простиме

0
1577

zatvorPrilep

Затворениците од затворот во Прилеп, алармираат за нечовечките услови.

Мери Николова, активист на Удар, вели дека осудениците се подготвуваат за бунт доколку не се реновират затворите. Еве што напиша Николова:

zatvorPrilep1-576x320

Затворениците велат, многу од нас со право се затворени, но поголем дел се монтирани случаи. Затворениците бараат: Јавноста, позицијата или опозицијата, сите обесправени и чесни граѓани на Македонија, да одржат прес за нас, зошто и ние постоиме, имаме семејства, деца како сите вас. Само разликата е во тоа што ВАШИТЕ деца го чуствуват допирот и нежноста со вашите дланки, а нашите во сон ја барат родителската топлина од нас. Сега, единствено што ни остана, се нашите солзи и молба до вас ДА СЕ БОРИТЕ ЗА ПРАВДАТА И ДА СЕ СЕТИТЕ И НА НАС. ГРУЈО НИЕ НИКОГАШ НЕМА ДА ТИ ПРОСТИМЕ!!!

zatvorPrilep2

Затворот Во Прилеп е еден од најлошите затвори во Македонија. Директорот на затворот ги мачи осудениците со недавање третмани. Викенди со години, иако ни следуваат не ги добиваме. Но во овој затвор има и полоши работи, пример, службата за обезбедување употребува физичка сила без потреба.

Овој затвор нема ниту амбулантно возило, ниту лекар, доколку некој не е добар, кога ќе дојде брзата помош само констатира смрт. Затворите во Македонија се вистински хорор филм.