(ФОТО) ЕДНО ГОЛЕМО БРАВО ЗА НАШЕТО ЛИДЕРИШТЕ ОД ПРЕМИЕР ЗОКИ ЗАЕВ, МАКЕДОНИЈА КОНЕЧНО ИМА ПРЕМИЕР КОЈ СИТЕ ГО САКААТ!!! СРЕДБА НА ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ И КАНЦЕЛАРКАТА МЕРКЕЛ!

0
2588

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, во Трст имаше билатерална средба со канцеларката на Република Германија, Ангела Меркел.

Германската канцеларка Меркел изрази голема поддршка за новата Влада на Македонија, за одлучноста на Владата за суштински реформи и за определбата за интеграција на Република Македонија во ЕУ.

“Владата е одлучна да ги спроведе потребните реформи и да ја осигура евро-атлантската иднина на Македонија, а со тоа и квалитетен живот за граѓаните”, рече премиерот Заев.

Канцеларката Меркел најави поддршка од Република Германија во реформскиот и евро-атлантскиот интеграциски процес.

Изразена е заедничка определба да продолжи со уште поголем интензитет соработката помеѓу Република Македонија и Република Германија во области важни за граѓаните на двете земји.

bilateral meeting of Mrs. Merkel and Mr. Zaev.
bilateral meeting of Mrs. Merkel and Mr. Zaev.