(ФОТО) ЕВЕ ЕДНА ОД ПРИЧИНИТЕ ЗОШТО ТУРИСТИТЕ БЕГААТ ОД ОХРИД И ИСТО ТАКА ЕВЕ КАКО СЕ ОБИДУВААТ ДА ПРАВАТ МОРОНИ И МАЈМУНИ ОД ТУРИСТИТЕ ВО ОХРИД!

0
799

Од редакцијата на Народен Глас за време на краткиот летен одмор го посетивме ресторанот во Пештани ,,Дац”. Бевме гладни у пичку матер и незнаевме што побрзо да порачаме па порачавме помфрит голем, 1 плескавица обична и една шарска или ловечка плескавица од големите , салата и кромидче успут оброкот заедно со леб во порцијата се разбира.

11846304_10206346470154790_621726159_n

И погодете што се случи, се што добивме од порачаната порција за цена од 390 денари се 10 компири еден кроз друг уздух и попреку и тоа бајати кој што очигледно дека биле испржени рано утрото или можеби во претходната вечер некој не ги јадел па ни ги ставиле нас во порачката од 17 часот поручек, изгорени плескавици со смешна грамажа иако едната чини дури 170 денари, 5 лепчиња сецкани како шункарица “дебели”, 4-5 залаци краставица нелупена и троа вишок кромид и се тоа гомно од храна спакувано во фолија 😀

11797969_10206346466914709_720786718_n