(ФОТО) Груевски со Џо на средбата со иселениците во Трново, агентот на УДБА кој работеше на нивно разединување

0
2093

Иронија ќе кажа некој, не работите си легнуваат на свое место.

На барање на полицијата на Викторија– секторот за контраразувнување и тероризам, Австралиската тајна служба A.S.I.O доствува извештај за активностите на Иван Петревски-Џо.

13920909_1064613886925736_3434560824977397206_n

Утврдено дека за време на неговиот престој во Австралија 1981 година се случиле повеќе напади со петрол бомби врз автомобили и згради во сопственост на Македонци и дека е агент на југословенската тајна служба.

Иван Петрвески-Џо во 1981 е протеран од Австралија и инцидентите и нападите престануваат,.

Тој и таквиот Џо седеше веднаш до Груевски на собирот на исселениците во Трново..некогашниот џелат со своите жртви.

13876591_1064615476925577_7896956645922023771_n 13924894_1064617103592081_8585137394265081578_n

Фејсбук статус на Боби Илиевски