ФОТО ГАЛЕРИЈА: ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ВО ТОРОНТО – Пристигна поддршка за СЈО и од Канада!

0
656

Пред македонскиот конзулат во канадскиот град Торонто се собраа околу 75 Македонци кои што упатија протест за состојбите во нивната матична држава Македонија.

Со пораките испратени од собирот беше побарано прочистување на избирачкиот список, избалансирано известување од националната МРТВ и другите медиуми со национална концесија.

Беше искажана и поддршка за СЈО, со барање за формирање специјален суд кој што ќе обезбеди правично судење за сите обвинети.
Најважното барање беше формирање на преодна, техничка влада која што ќе обезбеди услови и ќе спроведе слободни, фер и демократски избори.

13138905_1145745355469765_4219375439920958448_n

За време на собирот кој што траеше близу два часа, едни луѓе доаѓаа, други си заминуваа, но за цело време преовладуваше прекрасна атмосфера. Присутните не го криеа оптимизмот дека состојбите во Македонија ќе се нормализираат и дека правдата ќе ги стигне сите оние кои што направиле криминал.

13151985_1145745458803088_7969798699203176727_n

Пријатно изненадување беше тоа што меѓу присутните имаше и многу членови и симпатизери на ВМРО-ДПМНЕ кои што не се согласуваат со политиката на актуелното раководство на нивната партија.

13083373_1145745545469746_6438111690619256115_n

Беа присутни луѓе од неколку градови во провинцијата Онтарио, а имаше гости и од американскиот град Детроит. Тие беа дојдени специјално за овој настан, без оглед што во двете насоки мораше да поминат над 800 км.

13151894_1145745708803063_4923653952237356370_n 13139161_1145745785469722_9086050915958131750_n 13124953_1145745835469717_5436080313018555160_n 13151894_1145745925469708_3658327679771739720_n 13165899_1145788412132126_5408220061540218108_n 13151383_1145792862131681_609909137442154160_n