(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Чавишоглу се сретна со Димитров, Хорхе и паторот, на ред е средба со премиерот Заев

0
1247

Вистински пречек со голем респект од целокупниот државен политички врв на министерот за надворешни на Турција, Мевлут Чавишоглу во Скопје.

dimitrovCavishoglu2 dimitrovCavishoglu3

Видливо беше дека бодигардот на Чавишоглу не се одлепува од него по убиството на амбасадорот на Русија во Анкара пред една година и во време на ИСИС и по државниот удар во Анкара, зајакната е безбедноста на државниот врв на Турција.

cavishoglu1 cavishogluHorhe grujoCavishoglu

Првата средба на Шавишоглу беше со министерот Аднан Ќахил уште на аеродромот синоќа при пристигнувањето на министерот за надворешни кој преспа во Скопје:

Screenshot_2

Останува уште средба со премиерот Зоран Заев во владата која средба треба да се одржи токму во овие моменти при крајот на денот откако Чавишоглу направи една обиколка од турската амбасада, па на водно кај Хорхе па во министерство за надворешни.

Веројатно ќе биде примен и од Талат Џафери во собрание.