(ФОТО ГАЛЕРИЈА + ВИДЕО) Цивил Медиа : Караванот на слободата промовиран во Прилеп

0
1154

ЦИВИЛ – Центар за слобода, денеска напладне, на плоштадот во центарот на Прилеп, одржа прес конференција на која што го промовираше најновиот проект Караван на слободата, поддржан од УСАИД.
Пред претставниците на медиумите, граѓански активисти, актери и музичари на локално ниво беа акцентирани целите на проектот:поттикнување на граѓанската свет за учество во процесите на одлучување на локално и национално ниво. Низ мултимедијални настани што ќе се одржат во наредните 3 месеци освен во Прилеп уште во 29 други општини во државата, низ делото на уметниците и културните дејци ќе се поттикнува и јакне процесот на заштита на човековите права и слободи.

13737479_1010522952399507_7137836472995323280_o13735570_1010522865732849_5433595293315129260_o