(ФОТО ГАЛЕРИЈА) ТЕРМОНУКЛЕАРНА БОМБА НА ,,НАРОДЕН ГЛАС” : Додека ВМРО-ДПМНЕ на прилепчани им пушта по 2-3 извршители за неплатени сметки, новинарката на прилепското КУРТОН БОРДЕЛ СТУДИО ,,Канал Визија” и дописник на Сител, Каролина Дурло дванаесет години ЖИВЕЕЛА НА МУФТЕ и не плаќала сметки кон ,,ЈКП Водовод” – Прилеп!!!

0
4100

Според доказите до кои дојде редакцијата на ,,Народен Глас” новинарката на ,,Канал Визија” и дописничка на Сител, Каролина Дурло цели 12 години не ги подмирувала своите комунални обврски кон ЈКП Водовод како што тоа го прават сите прилепчани туку успеала да направи долг од 35,732,00 денари.

И тоа внимавајте народе, Дурло зема плата и од ,,Канал Визија” и дописничка плата од Сител на Sинго и Латас што значи лапа од две места плата, две во едно но не успеала да исплати основен долг за комунални обврски кои што се смешни во споредба со примањата од две телевизии кои ги земала?! Па кое е ова лудило бе и кои се ова дрогирани каубојци бе?!?!

Имено Каролина Дурло е позната по скандалозниот настап каде јавно и без срам и усул бара пари од локалната власт и од градоначалникот Илија Јованоски со образложение дека нивната медиумска куќа нема да може да преживее без парите на локалната власт, иако општината не е обврзана да ја финансира телевизијата туку да склучува договори како со сите медиуми што се прават кога ќе има потреба за тоа.

Додека сите граѓани на град Прилеп уредно ги подмируваат своите комунални обврски кон општината куртоните на ВМРО-ДПМНЕ се раскалашуваат и прават општ пичвајз со јавните средства т.е. со нивните пари. Доказ за тоа како се ухлебувале куртоните од ,,Канал Визија” се долу наведените докази за неподмирен долг кон ЈКП Водовод од страна на Каролина Дурло :

Од тука прилепчани и прилепската јавност се прашуваат зошто поранешниот градоначалник Марјан Ристески и директорите на јавните претпријатија на граѓаните кои живеат од социјална помош им пуштаа извршители за само 2 или 3 неплатени сметки, а Дурло која земала две плати, од Канал Визија и од Сител ја толерирале и дозволиле да не плаќа за потрошената вода 11 години?!