(ФОТО ГАЛЕРИЈА) РЕКИ ОД ПАРТИЗАНКИ МАРШИРААТ ВО СКОПЈЕ ПО ПОВОД ПОГОЛЕМИ ПРАВА НА ЖЕНАТА

0
773

Координаторката на Форумот на жени на СДСМ Цветанка Ласкова на денешниот марш најавизаложби бројот на жени во политиката до 2020 година да се зголеми на 50 проценти. Форумот беше организатор на денешниот марш по повод меѓународниот ден на жената 8 Март. Маршот се одржа под слоганот „Еднакви! Можеме!“ .

„Испраќаме силна порака, еднакви сме. Борбата за еднаквост продолжува. СДСМ немаше да бидат борци за демократија без жените“, рече Ласкова.

За тоа зошто маршот се одржува еден ден по интернационалниотДен на жената, премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев рече дека жената го заслужува секој ден од годината.