(ФОТО ГАЛЕРИЈА) ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ СЕ РАСКОСТИ ОД РАБОТА ВО СКОПЈЕ : ЉУБЉАНСКА РЕКОНСТРУИРАНА ЗА РЕКОРДНИ 20 ДЕНА!

0
856

Со денешното бележење, заврши реконструкцијата на улицата Љубљанска, во општина Карпош, којашто е една од најфреквентните улици во овој дел на градот. 🚧

По реконструкцијата на коловозот, екипите на ЈП „Улици и патишта“ ќе ги реконструираат и тротоарите по должината на улицата, а исто така, ќе се подигне и ново зеленило во околината правејќи го овој дел од градот многу попријатно место за живеење.

При реконструкцијата на улицата дислоцирана е и такси станицата од пред Сити Мол, со што ќе намали сообраќајниот метеж на овој потег.