(ФОТО ГАЛЕРИЈА) И свештениците на МПЦ се вклучија во расчистувањето на последиците од поплавите

0
985

Од вчерашните и денешните активности на терен. Благодарност до отците: Тане Величковски, Игор Пармачки и Блаже Петров од Повардарската епархија; Веле Спирковски од Преспанско-пелагониската епархија; Костадин Малинов, Зоран Велковски, Гоце Постоловски и Константин Стефковски од Скопската епархија, како и дипломираните теолози: Ристе Кукутанов од Брегалничката епархија и Зоран Панов од Повардарската.

13920854_10155072064107786_1970596323973458064_n 13912349_10155072064187786_7916774967559918283_n 13882704_10155072064312786_1313383253545959308_n 13903259_10155072064342786_5343888784897173060_n 13900247_10155072064387786_7193353868322645414_n 13901511_10155072064422786_3125328730851563129_n 13903311_10155072064507786_4845991685409222464_n 13891805_10155072064552786_7198517152164113747_n 13879361_10155072064612786_1427514984331295337_n