(ФОТО ГАЛЕРИЈА) ЕВЕ КАДЕ ОДИ ДЕЛ ОД ДРЖАВНАТА ПЉАЧКА НА БУЏЕТОТ ОД СТРАНА НА ГРУЈО И САШО МИЈАЛКОВ, МИЛЕНКО ГО ШИРИ СВОЕТО ЛЕГЛО НА ШАРПЛАНИНЦИ, СЕГА ОСТАНУВА УШТЕ ДА ПРОВЕРИМЕ КОЛКАВО ЛИ Е ЛЕГЛОТО СО КОЗИТЕ ПА ДАЛИ И ТОА СЕ ПРОШИРИЛО ЗА НЕКОЈА КОЗА ПЛУС И МЕТАР КВАДРАТЕН ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ

0
2167

Еве како изгледа класично скопско педерче кое плаќа аргати за 500 денари да рмбаат по тоа ранчот негов и за да може да го шета тоа мевот по ридовите со приколица на 4 тркала кој со помош на државните субвенции од страна на владата ги размножува шарпланинците во своето легло накај Градско. Миленко поседува огромен број на метри квадратни државно земјиште, за кое еден ден има да го исплука од тоа газот брадест негов режимски.

Да напоменеме само попрецизно за тоа дека Миленко има 186 хектари државно земјиште наменето за 744 грла добиток, кој го добива тоа од Груевски со само 60 кози. Шест години подоцна стадото го зголемува на едвај 132 кози. Додека сточари молат за парче земја за напасување на добитокот, овој миленик на власта има пашалук од цел рид или колку 250 фудбалски игралишта.

 

13769413_1408790802471272_8264865419809333086_n 13697234_1408790875804598_7202153156690395961_n