ФОТО ГАЛЕРИЈА: ДИЈАСПОРАТА ГО КРЕВА ГЛАСОТ ПРОТИВ РЕЖИМОТ НА ГРУЈО – Се протестираше за ДЕМОКРАТСКА МАКЕДОНИЈА пред амбасадата во Вашингтон

0
1163

Денес сме дојдени овде на протест пред Амбасадата на Македонија во Вашингтон, за да им дадеме поддршка на нашите сограѓани кој протестираат за владеењето на правото, за слободата, и за демократијата во Македонија.

Ги поддржуваме нашите сограѓани во нивните барања – оставка на претседателот Иванов, отпочнување на процес за избор на експертска влада, и итно суспендирање на отпочнатиот процес за оддржување избори во Јуни.

Ние како граѓани на Република Македонија во дијаспората имаме одговорност јасно и гласно да го изразиме нашето незадоволство од ситуацијата во Македонија.

Исто така би сакал да пратам личен апел до полицијата и граѓаните кој сеуште не се осмелиле да излезат на протест.

Прво до полицијата: Спуштете ги штитовите, се работи за подобар живот за вас и за вашите семејства.

До мојте сограѓани кој сеуште не излегле да протестираат: Излезете и не давајте друг да ви ја крои иднината.

Ако не сега, кога? Ако не ние, кој?

Протестирам од Вашингтон.„

13012844_10207749941298336_1566609434860217164_n 13000233_10207749941498341_460065301162034901_n 12718015_10207749939138282_1528630135930754873_n 13015438_10207749939818299_4910223094781151063_n 13007150_10207749940298311_2907048246006962453_n 13006591_10207749941058330_1814468971163226463_n