(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Градоначалникот на Штип, Илчо Захариев на штипјани им ги асфалтирал шахтите ЗА ПОЛЕСНО ДА СЕ УДАВАТ ВО ПОПЛАВИТЕ!

0
3440

До редакцијата на ,,Народен Глас” пристигна анонимен допис во кој се вели дека градоначалникот на Штип, Илчо Захариев имал испечатено отчет на 500 страни во боја и се фали каде ќе стигне со неговите проекти.

До сега се пофалил и дека се асфалтирани 150 улици во градот но дали само една или две се направени и изведени по пропис се она другото 148 е фушерај и заникаде бидејќи се асфалтираат без никаков проект или надзор.

Секаде во градот сите коцки виле покриени со слој од 2см или пак не се ставало никаков тампон и директно се истурало асфалт така што сите канализациони шахти биле асфалтирани. Поради тоа и доаѓа до проблеми како вчера од поројниот дожд.

Истата фирма работи со него како и од претходните години ,,Коле-транс” која секоја година има над 50-60% од сумата на сите јавни набавки на годишно ниво. Отприлика фирмата коле-транс со Илчо Захариев имаат годишен прилив од 1.5мил.евра што значи за 4год тоа се 5-6мил.евра.

Илчо Захариев ја користел близината со Др.Пановски со кој заедно вклучително со ,,Коле Транс” (никоманци- коле и ристе соколови) ја откупуваат фирмата со вработени со механизација се комплет Геотехника скопје (каде имал два рударски копа Камен дол и Ежово брдо) за 2.5мил.евра.18716657_1488485147858014_2024324416_n 18679149_1488485167858012_759859106_n 18685302_1488485164524679_1805062783_n 18644477_1488485157858013_208055280_n 18718355_1488485154524680_1247252476_n 18644562_1488485174524678_1281888841_n