(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Големо и Мало Коњари како да ги погодило АПОКАЛИПСА, од поплавите потопени улици, посеви, домови, дворови

0
781

По големите поројни дождови во Пелагонискиот регион многу прилепски села беа погодени од огромните поројни дождови каде што најпогодени се селата Големо и Мало Коњари. Како што секоја година ги изненадуваат поплавите локалните власти така и оваа година локалната власт изненадена од поплавите од жителите на Големо и Мало Коњари добијаа писмено барање од општината да се прочистат каналите за да се спречи оваа елементарна непогода по којзнае кој пат.

Жителите велат дека во селото се веќе поплавени шталите, куќи како и огромен број на ниви од каде голем број на семејства лебот го заработуваат со производство на тутун.

12109963_10205749191425912_5076124006241857749_o

До кога жителите на село Големо-Коњари ке трпат штети од поплавите , до кога патиштата , куќите , шталите , и ред други работи ке бидат под вода и зошто никој не направи ништо после претходните поплави кои се случија во Големо Коњари, или вашата цел беше само да дојдите и да се сликате со поплавените фамилии и да ветите како и секогаш што сте ветувале но ништо ни од тоа, велат жителите од Големо и Мало Коњари по синоќешните поројни дождови кои направија значителна штета во селото.

12080271_10205749190185881_3977056553379756182_o

 

Исто така поплавен е и регионалниот пат Прилеп- Крушево додека пак од општина Прилеп воопшто не се преземаат никакви мерки и покрај пртходните предупредувања дека ќе се случи оваа елементарна непогода.

12095308_10205749189905874_1515285231693298394_o 12132450_10205749189705869_6230834151276887382_o 12087712_10205749191145905_38469628116898464_o 12094927_10205749196146030_126275372256116463_o 12140927_10205749197346060_1609310276529824485_o 12139947_10205749196506039_1196510745965081887_o 12068631_10205749198826097_4013657683834000425_o 12091313_10205749198986101_3625984738771145756_o 12017700_10205749199146105_3822022819260252843_o 12132594_10205749200706144_640706538482758453_o 12068440_10205749200466138_4773973337586216750_o 12068776_10205749199986126_4037197972568055579_o 12132514_10205749191665918_570962910459095385_o 12109937_10205749192825947_682351771938850362_o 11260646_10205749192865948_5079918297471829686_o 12095276_10205749193345960_3878255867713872758_o 12087045_10205749194705994_42779142098089043_o 12087903_10205749195266008_7375376991425649919_o 12138609_10205749194986001_858517783144507624_o