(ФОТО ГАЛЕРИЈА) ГЛЕЈТЕ КАКО СЕ ГРАДИ ДРЖАВА : ЗЕМЈОДЕЛЦИ ОД ПРИЛЕПСКО ЗА ПРВ ПАТ ПО 30 ГОДИНИ ВИДОА ГРАДЕЖНИ МАШИНИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ПОКРАЈ НИВНИТЕ НИВИ И ПОСЕВИ!

0
1071

Земјоделци од една област во Прилеп каде има голем број ниви и посеви за прв пат од осамостојувањето на Македонија по распадот на СФРЈ на тоа место видоа градежни машини кои се со цел да им го уредат патот кој води кон тие недостапни места за нивните возила.

Оваа акција е организирана од страна на Локалната самоуправа на град Прилеп и од страна на Звонко Јованоски, советник за рурални средини. БРАВО!!! ТАКА СЕ ГРАДИ ДРЖАВА!!!