(ФОТО + ВИДЕО) ШЕФОТ НА ЦУК СО СВОЈОТ ИЗВИДНИЧКИ ТИМ СЛУЧАЈНО НАЛЕТА НА ПОЖАР НАД СЕЛОТО БУДИНАРЦИ ВО ПЕХЧЕВО

0
421

Извидувајки го теренот над селото Будинарци налетавме на тесно грло од крак на пожарот. Иако непланирано, влеговме во огинот и пред се благодарение на тројца храбри локални жители (Мустачки Слободан, Гоце Мајсторски и Влатко Прмачки) успеавме да го сопреме огнот и да спасиме големо парче шума со бор.

Во гаснењето покрај тројцата мештани учествуваше и мојот храбар соборец од 2001-та Бранко Ѕверот како и мојот возач Дејан Митовски.