(ФОТО + ВИДЕО) МЕГА СКАНДАЛ И НЕВИДЕН КОЛАПС СЕ СЛУЧУВА ВО Здравството на Тодоров, новинарката Менче Точи улови недипломирана студентка на ВМРО-ДПМНЕ која веќе пет месеци работи како докторка во Брза помош!

0
1431

Студентка на Медицински факултет без лиценца и положен државен испит пет месеци работела како лекарка во Итната медицинска помош, тврдат извори за НОВА од Здравствениот дом. Од податоците и документите од книгите каде што се евидентира секој повик, до кои дојде НОВА може да се види дека незавршената докторка се уште обавува самостојно докторска дејност, оди на повици и дава терапија на пациенти. Според вработените во Итната медицинска помош таа води смена, дежура и е “докторот” во амбулантните возила на повик придржувана од медицинска сестра и возач.

pecatmarina

Од документите до кои дојде НОВА, може да се види дека 24. годишната студентка поседува и печат без број, кој е стекнат незаконски бидејќи на него има право дури по добивањето на лиценца за работа.

Целата сторија може да ја прочитате ОВДЕ