(ФОТО + ВИДЕО) КРАДЕЊЕ БЕЗ УСУЛ: Битолчанецот од снимката со Грујо од 14-тата бомба, олигархот Сиљан Мицевски, АПСОЛУТЕН РЕКОРДЕР по износот на земени тендери од државата: 110 МИЛИОНИ ЕВРА, со букви СТО И ДЕСЕТ МИЛИОНИ ЕВРА, значи кец па кец па нула, значи стоооо ииии дееесеееет милионааа евраа, не турски лири, не рубљи, ЕВРА!!!

0
1123

3c17d73f-2c3b-4332-a21b-72222c0fbafa-620x348-615x348

Апсолутен рекордер во земјава на земени тендери од државата е олигархот од Битола, екс градоначалникот во времето на СДСМ а сега најголем соработник со режимот, Сиљан Мицевски, газдата на градежната фирма Пелистер и ланецот на аптеки Еурофарм. Тој е и конзул на Србија во Македонија. Изминативе години неговата фирма, Пелистер, земала тендери од државата во висина од фантастични 110 милиони евра!!!

Ова го откри новинарката Сабина Факич која гостуваше на емисијата 360 степени на Алсат М:

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=kSn4oygQo1M[/youtube]

Дека има таму нешто матно се насетуваше, но сега е и официјално по објавениот разговор на Грујо со Чинговски:

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=KU9LkQYT2vA[/youtube]