(ФОТО) ВАНДАЛИЗМОТ НА РЕЖИМОТ ДИВЕЕ ВО РЕСЕН, ИСКРШЕНО ЛОГО НА ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА СДСМ ВО РЕСЕН

0
1298

По серијата протести на „Шарената револуција“ и во пресрет на вечерва најавениот протест во Ресен, доцна синоќа или рано утринава искршена е светлечкото рекламно пано со логото на СДСМ што стои на зградата на ОО на СДСМ Ресен.

sdsm_resen1-610x813

Настанот е уредно пријавен при ОВР Ресен и со право очекуваме хитно да се расветли случајот со вандализирањето на имотот на ОО. Потсетуваме дека ова не е прв ваков случај.Сличен настан имавме пријавено и на 26 август 2012 година,кога покрај паното,беа искршени и прозорците.Иако ,тогаш не бевме информирани за резултати од истрагата,со право денес се повикуваме на непристрасна и професионална истрага на полицијата и откривање на сторителот.