(ФОТО) АУУУУ ПА ПА ПА , ПА ЛУЃЕ ОВА Е ЗА ВО ГИНИС БРЕ : Во куќа во распаѓање во Прилеп запишани 56 гласачи!

0
884

По отворањето на апликацијата каде секој може да пристапи до гласачкиот список, на бројни прилепски адреси може да се види дека и не е така празен како што може да се види ако прошетате низ центарот во некој обичен ден. Полн е со гласачи, скриени и стуткани по куќи и станови, чекајќи го „денот д“ кога налик на спијачки ќелии ќе се разбудат да ги пополнат гласачките ливчиња, пишува порталот 10без10.

На адресата од скоро пуштената во употреба и сеуште ненаселена зграда со социјални станови во прилепската населба Точила, според избирачкиот список, регистрирани се 23 гласачи. Оваа зграда е проект на министерството за труд и социјала, а со неа располага Општина Прилеп.

Во трошна куќарка, скоро па распадната на адреса „Круме Волнароски“ бр „65“ се собрале дури 56 гласачи, покажува избирачкиот список.

Целата сторија ОВДЕ