(ФОТО) АРСЕНЧО МАДАФАКА: Градоначалникот на Крива Паланка, инаку милионер со 5 милиона евра имот стекнат за 10 години владеење со градот, со раскопчана кошула и златан ланац се обрати на опозицијата во Крива Паланка со грст навреди и клевети!!!

0
1036

Наместо да стави кравата и да се подзакопча малце и да се исправи пред камерата, ова мафијашко воле се оптегнал на масата пред камерите на својата телевизија која зема илјадници евра владини пари за владини реклами, и со грст клевети и навреди распали по членовите на опозицијата од Крива Паланка, сите биле лопови апаши вакви онакви, само он бил како што треба?!

pg-32-mafia

А да обајсни како тоа за само 10 години стекнал имот од над 5 милиона евра и е најбогат градоначалник во Македонија, како дошол до кабелски оператор во Паланка додека е во исто време и градоначалник, како на диво турал свој оптички кабел во ровот за гасовод од Бугарија до Куманово, како станал газда не две телевизии во Куманово и Крива Паланка, како добива на избори со манипулациите на ВМРО ДПМНЕ и поткупот и заплашувањата на народот и секако со помош на лагите на режимските телевизии и сврзаноста на партијата и државата?!

И секако како успеал додека е ДПМНЕ на власт да стекне милиони евра богатство од шпедиција ако се знае дека најголемиот криминал е токму во шпедицијата и увоз-извоз алаш-вериш, токму затоа братот на Сашо Мијалков, Владимир Мијалков е шеф на македонската државна шпедиција…

Набргу ќе им дојде крајот на ваквите мафијаши кои со помош на ДПМНЕ се запоседнаа по македонските градови и жарат и палат со години!!!

Инаку за тоа колку е чесен и добар овој човек, само мала информација дека му е кум на Ѕинго, крај на муабетот… Инаку пред 4 години, Арсенчо Алексовски го имал пријавено овој имот од 5 милиони евра, колку ли е сега и колку ли е оној имот кој не е пријавен?!?!

Алексовски во Крива Паланка живее во дом вреден нешто повеќе од 15 милиони денари, се релаксира во куќата во Гиновци вредна 5,5 милиони денари, а станот што го поседува во Скопје му вреди 7,3 милиони денари. Градоначалникот на Крива Паланка, според анкетниот лист, има четири девизни штедни книшки на кои има вкупна заштеда од 146 илјади евра, една денарска заштеда од 432 илјади денари. Неговите две деца имаат штедни влогови од по 25 илјади евра. Највреден имот на Алексовски е неговиот шпедиторски бизнис проценет на вкупна вредност од 30 милиони денари, а фирмата на неговата сопруга вреди шест милиони денари
https://www.youtube.com/watch?v=eomSyh8X5ks