(ФОТО) Анализата на Заводот за рибарство потврди: Во Дојранското езеро има озогласена риба -Пирана!

0
766

Во Дојранското езеро има црвена пирана. Тоа го покажаа анализите на примерокот риба уловен во Дојранското езеро на локацијата „Ачикот“ кој беше испратен во Заводот за рибарство при УКИМ, Институт за сточарство.

ПИРАНА-ОРГИНАЛ

Порталот „ОхридСкај“ објави  мислење од Заводот за рибарство при УКИМ, Институт за сточарство во соработка со Одделението за споредбена анатомија при ПМФ-У.

Повеќе детали ОВДЕ