(ФОТО) АЛО МВР И НУХИУ СЕ СЛУШАМЕ, ЈА ГЛЕДАТЕ ЛИ ОВАА АЗДИСАНОСТ?! ЧЛЕНКА НА ДПМНЕ, ВРАБОТЕНА ВО МНР СО ПУШКА СЕ ЗАКАНУВА ДЕКА ЌЕ УБИВА ОПОЗИЦИОНЕРИ

0
3243
Од оваа фотографија може да се види дека Вики Китанчева, не само што се фотографирала со пушка и сликите ги објавила на социјалните мрежи, таа напишачла и коментар дека се подготвува за претстојните денови, алудирајќи кон идното формирање функционална и ефективна влада, дознава Centarnews.net
Според информациите Вики Китанчева живее во скопската населба „Буњаковец“, член е на ДПМНЕ и работи во министерството за надворешни работи.
17857976_10154616543992998_1922121031_n(2)
Ваквите лажни „патриотки“ од ДПМНЕ не се санкционирани од својата партија, туку напротив се шпекулира дека ги поттикнува да сторат кривично дело, се со цел заштита на раководството на ДПМНЕ и Груевски од одговорност за сторениот криминал. Се претвораат во паравоени формации, а не престануваат нападите врз јавни личности, политичари и
17858001_10211190985842892_1255491660_n(2)
Надлежно јавно обвинителство би требало да отвори истрага за овој случај по овој напис на Centarnews.net како медиум кој ја открива вистината со факти и фотографии. Во демократските земји насилството е недозволено средство за решавање на проблемите. Сите политичари треба да се обврзат пред народот дека никогаш нема да си кренат рака еден на друг, а на тој начин ќе го поттикнат и народот никогаш да не крене рака врз себеси.
17857202_10154616541322998_196604859_n(2)
Во секој случај, безбедноста во Македонија е напната и сложена, па многу лесно може да избие граѓанска војна. Жално е тоа што моменталната состојба наликува на онаа пред дваесетина години кога обична тепачка на свадба можеше да предизвика голем конфликт.
17888425_10154616543657998_259245535_n(2)17841774_10154616542037998_1027873075_n(2)
Членовите на иницијативата „За заедничка Македонија“ повеќепати најавуваат дека се во можност да влезат во зградата на Собранието, па дури и насилно да ја прекинат седницата за формирање нова влада и да ги исфрлат пратениците надвор од зградата.
17857993_10154616542482998_926452213_n(2)
Деновиве, актуелни се и патриотските здруженија што го формираа „Македонскиот национален фронт“ и кои најавија дека ќе преземат и насилни чекори само за да го одбранат „националниот интегритет“ на државата.
17857979_10154616541732998_2131432390_n 17857871_10154616543137998_312312145_n
Извор : CentarNews