(ФОТО)Ова се гласачите од Пустец: 66 гласачи во еден стан на Максим Горки во општина Центар!

0
978

Откако ДИК ја промовираше новата веб-апликација за проверка на Избирачкиот список, граѓаните започнаа да проверуваат за себе, но и за гласачите од својата околина, и сами да ги откриваат нелогичностите во списокот, пренесува „Либертас“.

Со оглед на тоа што списокот може освен преку матичен број, да се пребарува и преку име и презиме, или адреса, еден твитерџија проверувајќи ги податоците за гласачите на улица Максим Горки, налетал на стан со 66 регистрирани гласачи. Се работи за ул. Максим Горки бр.11 влез 1, стан 2. Дека тоа е така се гледа од фотографиите (принтскрин) во продолжение.

Целата сторија ОВДЕ